Oppsummering av mine ryggsmerter

Siden smertene i ryggen og nedover i det ene beinet startet 26. oktober har det gått litt opp og ned. Dette har skjedd:Animasjon fra CT Scan

Uke 43

  • 26. oktober: Smerter nedover i høyre legg og stump begynte helt plutselig.

Uke 44

Smertene gjorde det vondt å sitte. På jobben tok jeg en paracept og en Ibux sammen hver morgen for å kunne konsentrere meg. Virkningen varte til litt etter lunch, etter dette to jeg en ny runde.

  • 30. oktober: Var hos fastlegen min. Hadde «googlet» meg frem til at det var prolaps. Han sendte meg videre for CT Scan
  • 1. november: CT Scan på Sentrum Rønken

Uke 45

Smertene forsatte denne uken. Men i slutten av uken blir jeg litt bedre, og på fredagen trenger jeg ikke ta noe smertestillende etter lunch.

  • 8. november: Tilbake hos fastlegen. Resultatene fra CT Scanningen viste at det ikke var noe prolaps, men jeg litt slitasje i noen av fasetleddene. Dessuten har jeg litt skjev rygg pga en lengdeforskjell i beinene etter et beinbrudd da jeg var 16 år. Fastlegen sender meg videre til Nimi.

Uke 46

Bra i ryggen i starten av uken, men på slutten får jeg et tilbakefall. Muligens har det en sammenheng med to løpeturer på flatt underlag. Den ene var en del lengere enn det jeg er vant med.

Uke 47

Denne uken er ganske vond. Smertene nå er litt annerledes enn tidligere. Veldig vondt i beinet når jeg står opp og veldig stiv i ryggen. Ellers er det vondt å gå og stå, men bedre når jeg sitter.

  • 20. november: Første time på Nimi med en fysioterapaut som heter Anikka. Må gjøre mange bøyinger og hun lurer på om det kanskje kan være anspente muskler i rompa som gir smerten ned i beinet. Får beskjed om å trene på «lukke» muskelen (trekke inn bekkene uten å bruke magemuskelen)
  • 22. november: Fysioterapaut – får flere mage-/kjerneøvelser.

Uke 48

Vondt uke dette også. Smertestillende på jobben. Forsiktig med alt som kan belaste ryggen feil. Må «bevege» meg før jobben for å kunne sitte.

  • 27. novmber: Først time hos en kiropraktor på Nimi som heter Ragnhild. Hun gjør litt tester på meg, og ber meg ta med digitale bilder fra CT Scanningen. Hun lurer på om det kan være slitasjen i fasetleddene som kan gi smerten ned i beinet.
  • 1. desember: Andre time hos kiropraktoren. Har med CT Scan bildene som hun ser på. Hun manipulerer nederste hoftevirvel (L5) og setter to nåler i en veldig anspent rompemuskel. Til nålene kobler hun elektriske impulser som får muskelen til å trekke seg sammen. Ligger med dette i 40 minutter. Etterpå får jeg beskjed om å gå i ca. 30 min for å få blodsirkulasjon i ryggen.

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Ryggproblemer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.