Ingefærrot mot smerter i ryggen

Etter en søkesesjon på Google fant jeg ut at ingefær var en av det beste naturmidlene mot inflamasjon eller betennelser. Siden Ibux, som jeg har brukt som smertestillende under ryggsmertene mine også er betennelsesdempene tenkte jeg dette måtte prøves.Siden de nedre ryggsmertene mine begynte i slutten av oktober 2006, har jeg i perioder vært nødt til at ta minst en paracet og ibux for å kunne fungere på jobb. Heldigvis har jeg sluppet å ta noe siden i starten av desember, hvor jeg i tillegg til smertene nedover i beinet, trakk to visdomstenner. Men helt smertefri har jeg ikke vært. Innemellom når jeg skulle gå, har jeg kjent stråling nedover i beinet. Det har vært veldig tilfeldig når det har skjedd, uten noen sammenheng med hva jeg har gjort tidligere på dagen.Slik av var altså statusen etter de første juledagene da jeg var hjemme i Skien.Under en samtale på jobben, som fortelte om en venninne som hadde slått seg stygt og blitt veldig hoven. Hun hadde vistnok drukket en slags urte-te som hadde tatt bort all hevelsen på en dag! Så i jula tenkte jeg skulle prøve å finne ut hva slags te hun hadde inntatt, så jeg gjorde noen søk på google, og da kom jeg over endel artikler som blant annet nevnte ingefær som et bra middel om betennelser.Du kan sjekke ut Google søket på ginger + inflammation her.Etter det jeg leste må man ta det en stund før det begynner å virke, men siden jeg er veldig glad i asiatisk mat, har jeg omtrent alltid en fersk ingefær-rot i kjøleskapet, så kroppen min er antakelig vant til virkestoffet.

Ja, det virker

Så nå tar jeg en bit på 2-3 cm rot, som jeg skreller og spiser rå 3-4 ganger daglig. Smertene nedover i beinet har avtatt, og har egentlig kunnet gå uten å måtte sette meg ned for å avlaste smertene nedover i beinet siden. Merker forsatt litt stikking i beinet noen ganger når jeg f eks puster ut, men det er helt akseptabelt.

Ingefær – flere gode helse fordeler

I tillegg til å være betennelsesdempene så skal den også være bra mot forkjølelse, vondt i magen, diare, feber, hodepine og leddgikt.

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Ryggproblemer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.