Sommerferie

Så er endelig sommerferien igang. Etter å ha vært en uke avgårde på Ez publish konferanse og deretter Ironman i Nice, var jeg tilbake i Oslo å jobben en uke før hovedferien startet. Kommer til å tilbringe mesteparten av ferien i Skien og ute på hytta i Bergsbygda (kysten rett utenfor porsgrunn).

Torsdag 9. juli

Første feriedag. Slappet av i Oslo og bakte muffins som jeg tok med på kveldens sprint triathlon på Bogstad. Brodern var oppom å hentet noe stasj han tok med seg hjem til Skien for meg.

Fredag 10. juli

Sykkeltur Oslo-Skien og middag med foreldre, bror og Magnus (kamerat av bror som skulle være med på Mr. Freeze rittet dagen etterpå.)

Lørdag 11. juli

Mr. Freeze rittet, et 60 km lokalt sykkelritt i Skien. Punkterte i starten, men ble kjørt hjem hvor jeg byttet sykkel å forsøkte å hente inn feltet. Syklet 2 timer til etterpå for å få litt ekstra mengde. Bankett i forbindelse med rittet på kvelden. Nydelig tapas, kaker og hyggelig mennesker.

Søndag 12. juli

En løpetur før frokost og soling i hagen etterpå. Tok meg en sykkeltur ut til Langesund, Rognstranda og tilbake om Herre/Vold (80 km) midt på dagen. En tur ned til Hårek på kvelden for å jobbe med nettsidene til Norseman.

Mandag 13. juli

Hadde en 10x5min sone 4 interval på sykkel nede i kjelleren. Stekte et surdeigsbrød (no-knead brødet) under treningsøkten, deigen satt dagen før. Ute regnet det helt fram til ettermiddagen. Syklet ut til hytten, hvor besteforeldre kom i bursdag til Marthine. Hadde en 30 min svømmetur i havet før middagen. Johannes (fetter) og jeg fikk en sei nede på bryggen på kvelden.

Tirsdag 14. juli

Sov over på hytten sammen med min foreldre. Løpetur ut til Bjønnes på morgenen, sov og leste i solen etter frokost. Svømmetur (60 min) i havet før lunsh og syklet hjem til Skien på ettermiddagen. La inn en styrketråkk økt på sykkelen på veien hjem. 8x4min i bakkene opp fra Olavsberget på gamle E-18.

Onsdag 15. juli

Langtur på sykkel. Skien-Gvarv-Bø-Lunde-Skien. Løp etterpå.

Torsdag 16. juli

Syklet rolig inne på morgen, ellers en rolig dag. En tur nede på biblioteket og lånte den nye novellesamlingen til Maraki Harukami og noen DVD’er. Hoppestad triahtlon på ettermiddagen.

Fredag 17. juli

Ny rolig dag i Skien. Løp en tur på morgenen, svømte 1 time og 20 min i skienselva opp og forbi Falkumbrua. Fint, men ble litt kald på slutten. En kjempefin bursdag hos Tone med grilling på kvelden. Jeg «rulet» i Crocket, og selv om vi hadde noe rare regler hvor man måtte starte på nytt hvis man kom borti pinnen på andre siden (som jeg gjorde), hentet jeg allikevel inn de andre og vant klart.

Lørdag 18. juli

Til tross for en konsumert vinflaske dagen før, var jeg nede å svømte i skienselva på morgenen. Skulle ha konkurranse dagen etterpå så jeg måtte ta det litt rolig med treningen. Forsøkte allikevel å kjøre en liten pyramide på innesykkelen i kjelleren, men det var antakelig ikke så smart, for jeg var litt sliten på under syklingen dagen etterpå.

Søndag 19. juli

Konkurransedag! Ble hentet av Jan Sigurd (Oslofjording som bor i Porsgrunn – skal kjøre Norseman i år) kl 7:15. Hadde slitt litt med å få sove dagen før, så det ble ikke den optimale oppladningen til NM i halv ironman. Starten gikk kl 10.00 i Holmestrand, og jeg svømte ganske bra på under 30 minutter på de 1900 meterene. Syklingen gikk det verre med, og på 2. runde da regnet kom, ble jeg utrolig deprimert og tenkte at å drive med triathlon i Norge er helt idiotisk. Det stoppet heldigvis å regne på slutten av 2. runde, men været hadde tatt bort guff i musklene og jeg var lite motivert for å «pushe» på sykkelen. Løpingen gikk veldig bra, og med effektiv løpetid på 1:27:xx tror jeg virkelig jeg kan klare å løpe ned mot 3 timer i Kalmar Ironman. På kvelden så jeg «Drageløperen» sammen med mamma og pappa hjemme.

Mandag 20. juli

Syklet litt inne på formiddagen, og svømte litt i Skienselva på ettermiddagen. Det var sinnsyk strøm etter all nedbøren som hadde kommet i helgen og vannet hadde blitt merkbart kaldere. Beachvollyball med Tone, Jon og Henrik på kvelden ute ved Skien Fritidspark. Det var en nydelig ettermiddag og Henrik hadde med «Slakk line» som det er ekstremt vanskelig å finne balansen på.

Tirsdag 21. juli

Hadde egentlig tenkte å kjøre intervaller på sykkel, men da det var meldt regnevær dagen etterpå, valgte jeg å ta langturen denne dagen istede. Blir antakelig siste lange langtur før Kalmar. Tok litt tid før jeg kom meg avgårde, satt å jobbet litt med min nye webside hjemme før jeg kom meg ut på 12:30-tiden. Syklet ut mot Langsund, og da sykkelveien til Kragerø viste seg å være en grusvei, måtte jeg litt i motvind langs den smale E-18 nedover. Tok av der det var skiltet mot Helle, og havnet på en fin riksvei med nydelig utsikt ned til Helle. Bunkret opp med bananer og cola og syklet riksveien opp mot Drangedal før jeg tok av ned mot Skien igjen. Ble 145 km denne dagen. Løp etterpå. Rolig kveld med sykkeltur ned til sentrum for et bad på Bakkestranden og var innom Thomas på vei hjem, men han var ikke hjemme. Så siste del av filmen 300 før jeg la meg.

Onsdag 22. juli

Nydelig vær på morgenen, og jeg løp over høyda mot Porsgrunn og tilbake. La meg ut for å sole meg litt etter frokost, men dag kom regnet. Satt inne og «deployet» den nye versjonen av min andre nettside, før jeg hadde en intervalløkt på sykkelen i kjelleren. Etter det spiste jeg, og syklet ut til Porsgrunn hvor jeg var innom biblioteket for å levere DVD’er (bare 7 dagers lånetid), og kikket litt i Porsgrunn og på Downtown før jeg møtte mormor, morfar, Johannes (fetter), mamma, pappa og Marthine (søster) på Woken i Porsgrunn for middag. Drakk en god «ugjæret grønn te» til wok med sataysaus. Etterpå dro vi opp til mormor for å spise is og drikke kaffe. Testet morellene i hagen deres. De er virkelig «hardcore» på grønnsaker og frukttrær i hagen.

Torsdag 23. juli

Testet en «splittet» sykkeldag, med 2 timer på morgenen nede i kjelleren på innesykkel og 2+ timer på ettermiddagen. Han hjemme i mellomtiden, men var en tur ut med mamma for å handle mat på Herkules. Mamma lagde en god wok på kvelden.

Fredag 24. juli

En «hviledag» med bare 30 min løping på morgenen. Syklet rolig ut til hytta hvor jeg og pappa jobbet. Slo grass, hogde ned grener og kratt rundt hytta og rev en vegg. Fant et orme-skinn i grasset. Svømte en tur i sjøen (ca 1 time) før mamma, Margrethe og Magnor kom ut og vi spiste taco. Jeg syklet hjem og sov i Skien, mens de andre sov der ute.

Lørdag 25. juli

Voknet utrolig seint og spiste ikke frokost før kl 11. Planen var å gjennomføre en «klar-til-ironman» treningsøkt. Startet et par timer senere med 9×10 km, annenhver lett / ironman tempo. Gikk deretter ut på en 10 km løpeøkt i tilsvarende konkurransetempo. Brukte 37 min på løpingen og 3 timer og 15 minutter totalt. Spiste 2 25g gel, 1 karbobar og 1 drikkeflaske med maxim og en med cola.

Etter å ha restituert litt hjemme dro jeg ut til hytta igjen, hvor Ane til Magnor også hadde kommet. Vi spiste reker og loff med dill-salat og hvitvin. Var nede på brygga en liten tur på kvelden og tok noen kast med fiskestanga. Fikk napp på første kast, men miste den i vannskorpen – det må ha vært en makrellstim rett på utsiden! Fikk en til litt senere som jeg fikk inn.

Søndag 26. juli

Sov over på hytta til neste dag, og starten med en times svømmetur i retning Røra-stranden. Vannet hadde blir litt mer gromsete av alger og brennmagnetene sto litt høyere, men ble heldigvis ikke brent. Etter frokost, sudoku og litt lesning tok jeg en rolig sykkeltur mot Langgangen før jeg snudde og syklet ut til Marius og Trine som bor ut mot Langesund. Nydelig middag med stekte kyllinglår, ris og ny-kål salat hos dem, og leking med tvillingene Mia og Ina som er ca 2 år. De er på sitt mest sjarmerende og med sitt nyervervede språkforåd går skravelen i ett. Etter aftenbønn med barna satt Marius og jeg å så deler av Ratatui i blueray på hans sinnsyke hjemmekino anlegg. Syklet hjem til Skien etterpå.

Mandag 27. juli

Rolig dag i Skien. En løpetur før frokost, ned en tur på biblioteket rundt 1300. Hjemme igjen litt før 15 for å ha en interval økt på sykkelen, før jeg dro ut til mormor og morfar for middag, sammen med onkel Kristian m/familie. På veien ut er det en solsikke åker hvor man kan plukke selv og bare legge penger i en kasse. Tok med 3 solsikker, en til Pernille, Emily og mormor. Pernille og Emily er hele mors-slektens smårolling nå, og det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av dem.

På kvelden så jeg Benjamin Button sammen med Magnor og Ane, mens jeg renset en bøtte med selv plukkede moreller fra hagen. (Skal bli syltetøy)

Tirsdag 28. juli

Siste dag i Skien. Syklet litt inne på morgen, før jeg gikk ut for å klippe plenen. Har en far som liker å legge nytt land under seg, så den jobben som tok 1 time da jeg bodde hjemme for 10 år siden, tar nå 2 timer! Kom inn til Oslo rundt 1800 og rakk en tur nedom Domus Athletica for en svømmeøkt på kvelden.

Onsdag 29. juli

Tok en dag på jobben, da jeg skal ha en fridag neste uke.

Torsdag 30. juli

Even og jeg reiser til Sverige for å være med på «Jernmannen» i Kalmar. Blir hentet av Even etter jobb, og før det holder jeg på med å gjøre klar sykkelen. Måtte lime opp et par pariserdekk og pakker alt stasj som skal med. Triathleter reiser alltid med enorme mengder bagasje. Angående trening så svømte jeg litt om morgenen og hadde en times sykkeltur med 4 drag på 4 minutter. Hadde lest at man burde gjøre en slik økt 2 dager før konkurransen, i dragene skal pulsen være ca 10 slag under terskel og man skal ha fokus på høy frekvens.

Vi kjører fra Oslo litt over 4 og holder godt fart ned til Gøteborg og videre innover i landet. Camper under åpen himmel rundt kl 10 på kvelden i et sted som heter Storkmo. Jeg bader i et lite vann rett ved, mens Even står over. Han ungår helst å få vann på kroppen.

Fredag 31. juli

Etter at jeg har fått svømt litt og Even sovet ut, kjører vi videre mot Kalmar. Kjenner meg igjen fra vi kjørte der ifjord. Vi kommer fram rundt 2 og drar ført til hotellet «Pakkhuset» før vi stikker bort til startområde for å hente startnummer og registrere oss. Resten av dagen går med til å gjøre klar ting til morgendagen, spise og teste sykkelen. Som et gammel ektepar deler Even og jeg en dobbelseng. Ganske koselig egentlig.

Lørdag 1. august

Starten går kl 7 så vi står opp 5 for å spise frokost. En time senere er vi borte checket inn i skiftesonen. Været er helt supert med klar blå himmel, men det er kanskje litt mye vind med tanke på syklingen. For min egen del går løpet forholdvis bra, bortsett fra at jeg gikk på en kraftig smell på løpingen med kramper fra start til mål. Tror kanskje det må ha vært mangel på salter. Vi henger for det meste borte på hotellet på kvelden.

Søndag 2. august

Vi har en lang kjøretur på oss tilbake til Oslo, så vi drøyer ikke i Kalmar for lenge. Ikke så mye spennende som skjer, en stopp på grensen for å handle osv. Tilbake i Oslo rundt 2000. Trenger litt luft og bevegelse etter så mye kjøring (å sitte i bil er nok noe av det værste jeg vet) så jeg tar en liten blåbær tur opp i skogen over meg for å skaffe litt kveldsmat.

Med det var denne ferien over. Gøy så lenge det varte, men man blir jo litt lei av å drive dank også, så det blir bra å komme tilbake på jobben.

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Mat, Opplevelser, trening. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.