Treningsleir Norseman

treningsleir_norseman

Nå til helgen går det legendariske Norseman – et av verdens mest ekstreme triathlon som starter i Eidfjord på vestlandet, går over Hardangervidda, inn i Telemark og ender på østlandets høyeste topp: Gaustatoppen. I år skal jeg også selv delta og i den forbindelse tok jeg en tur opp til hytta i Uvdal for å smake litt på alle de fantastiske bakkene der oppe.

Rest & Recovery etter IM Germany

Sammen med et Ironman Germany i Frankfurt (var 4. juli) er Norseman sesongens store pri-løp. Siden det kun er 5 uker mellom disse to løpene var fokuserte jeg på å restituere best mulig i de 2 første ukene etter løpet i Tyskland. Ventet en uke med å løpe og fokuserte på svømming og rolig sykling. I de to neste ukene begynte jeg med bakkesykling og kjørte en harde økter i bakkene mellom Skien og Lågendalen (Stensholt). Fokus lå på å ligge på konkurransetempo og sykle mest mulig effektiv.

De ble en kort men effektiv “Build”-periode som ble avsluttet med en tur på fjellet for å teste meg i selve løypen. Planen var egentlig å få til 3 sykkeldager fra tirsdag til fredag forrige uke, men droppet turen over mot Eidfjord, og tok heller en rolig dag på fjellet, og de ble med disse to øktene:

Etappen Uvdal over Imingen til Austbygd

Brukte 30m i den 7km lange bakken opp til Imingen. Her er hver kilometer merket i asfalten, men oppmuntrende kommentarer etterhvert som man nærmer seg toppen. 25m over på flaten i motvind, men med en fantastisk utsikt som gav frysninger på ryggen. 8m ned til Hessungdalen og 33m ned til Austbygd. Her er asfalten veldig humplete, dog uten hull. Syklet også tilbake og ca 94 km denne dagen.

Etappen Vasstulen t/r Geilo

Vasstulen t/r Geilo. Totalt 5 gode oppoverbakker gjennomsnittlig på 25min klatrning. Kjørte hardt her og holde tempoet oppe. Regn på vei tilbake. Syntes egentlig den første bakken fra Geilo virket brattes. Syklet på en endre racer med ikke så mange lave gir, så her måtte jeg opp å stå innemellom.

De to siste ukene har jeg også hatt konkurranse i helgen, med Langsund triathlon 25. juli og Tuddal triahtlon 31. juli. I begge løpene følte jeg at jeg klarte å prestere veldig godt, og spesielt i Tuddal hvor jeg perset på Olymipsk distanse med tiden 2t og 10min, noe som er 15 minutter bedre enn jeg har gjort tidligere.

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i trening, Triathlon med stikkord , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.