Nr. 2 i Helteløpet og tilbakeblikk på sesongen 2010

Inn som nr. 2 i Telemarks store "gateløp" var årets høydepunkt. Foto: Richard Bjørntvedt

Årets sesong bestod av 2 lange og noen kortere triathlon og noen løpekonkurranser. Med en meget godt og strukturert treningsprogram gjennom vinter og vår ventet jeg de virkelige store resultater. Og det fikk jeg, men ikke akkurat på ironman-distansen som jeg trener mest for, men istede på de kortere løpene.

Brighton maraton

Ble arrangert for første gang i den vakre kystbyen 60 km syd for London. Etter å ha spisset trening og oppkjøring mot denne konkurransen i over en måned før, ble det en stor skuffelse at deltakelsen ble kanselert av vulkanutbruddet på Island. [intlink id=»326″ type=»post»]Skrev litt mer om det her[/intlink].

Ironman Frankfurt

Dette var mitt pri 1 løp denne sesongen, med kvalifisering for Hawaii og alt. Dessverre svarte ikke resultatene helt til hva jeg hadde forventet. I forbindelse med jobb var jeg der nede 10 dager før løpsdagen, først på en konferanse i Berlin og siden dro jeg videre til Frankfurt. Fikk riktignok god tid til avklimatisering, men følte det ble litt for mye dø-tid før konkurransen og at jeg mistet litt fokus. Dette året var det også for varmt å svømme med våtdrakt, og pga veiarbeid 5 km ekstra sykkelløype. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg nok endelig brutt den forgjette 10 timers barrieren. Oppturen var en veldig god maratontid på 03:23:03 som var den 7. beste løpetiden på IM av norske utøvere. [intlink id=»361″ type=»post»]Les også RR for IM Frankfurt[/intlink]

Langesund triahtlon

3 uker etter Frankfurt var jeg igjen klar for konkurranse. Hadde vært veldig flink med restitusjonen og ventet nesten 2 uker før jeg begynte å kjøre opp intensiteten på treningene mine, noe som resultert veldig god formtopp som jeg merket her i “Solkysten triathlon”. Overrasket meg selv over hvor bra jeg klarte å presse meg på syklingen. Hadde feilberegnet energibehovet litt, så jeg hadde ikke helt piffen inn på løpingen, men veldig godt fornøyd med en 8. plass her.

Tuddal triahtlon

I uken før dette løpet hadde jeg vært på hytta for å trene til Norseman, og var litt usikker på hvordan jeg ville respondere på en konkurranse etter en uke med mye bakkesykling i fjellheimen. Tydeligvis var jeg inne i en veldig bra periode for også her gikk det så det suste, og jeg perset med tiden 2:10:36 på Olymisk distanse, noe som er en forbedring på hele 15 minutter fra tidligere år. Her var det dessuten mange gode med og fikk en tilsvarende plass som helgen før, 8. plass.

Norseman

Var virkelig en opplevelse å være med på, men ble jo ikke bare gøy med sykkelhavariet jeg fikk over Hardangervidda. Her tapte jeg mye tid først på ad-hoc reperasjon med øks og steiner. Resten av syklingen (130 km) ble dessuten aputert på de siste begrenset tilgang til de letteste girene bak og flere kjedeavhoppinger. Dog svømte jeg sterkt og løp veldig sterkt og sånn sett ble det jo ikke så galt til slutt. [intlink id=»368″ type=»post»]Les også RR for Norseman[/intlink].

Sognsvann rundt medsols

Er en stor fan av løpet som arrangeres hver onsdag på Sognvann, og så sant det ikke kolliderer med en oppkjøring til noen av de store løpene, er det her jeg får min “terskel-trening” på løp gjennom sommeren. Det er alltid 2-runderen jeg løper, og dette året kom jeg endelig under 24 minutter på denne distansen. Onsdag 18. august satte jeg ny pers med den herlige tiden 23:28

Helteløpet i Telemark

Den nystartede konkurranse-trippelen i Telemark startet med Helterittet samme dag som Norseman, så jeg fikk dessverre ikke vært med på det. Men på løpet dro vi en kompis-gjeng opp ditt og det gikk for min del veldig bra. Distansen var 22 km og løypen ganske kuppert. Bland favorittene var det både den tidligere Norseman-vinneren Petter Stormo og Gunnar Mustad fra Langesund tri. På forhånd var det avgjort at den “up and coming” Knut-Harald Semb skulle ta gullet, og at det første og fremst var rundt sølvet spenningen ville ligge. Da Knut-Harald gikk startet hardt, holdt jeg litt igjen mens Per-Gunnar og Petter forsøkte å følge han. Det klarte de de første kilometerene, men så forsvant Knut-Harald ut av synet, og jeg hadde feltet liggene noen hundre meter foran. Holdt igjen helt til vi passerte 10 km før jeg satte inn rykket. Først plukket jeg Lars-Petter og i bunn av bakkene ned fra Vieli gled jeg også forbi Gunnar. Var veldig usikker på om det var lurest, men heldigvis var Gunnar mer kjørt enn meg og jeg klarte å få en god luke til han det siste stykket inn mot mål. Tiden ble 1:16:52 som var 2. plass totalt!

NM Duathlon

Som ifjor ble denne arrangert på Skarnes, med en fin og rask løype. Gledet meg egentlig til å komme tilbake hit, fordi året før hadde jeg en veldig bra konkurranse her, men pga noen slitte sykkelpedaler som stadig tråkket ut, fikk jeg ikke helt ut potensiale på sykkeldelen. Dessverre var det veldig kaldt da løpet ble arrangert 26. september, og med den kombinasjonen med at jeg hadde hatt en forkjølelse i uken før, handlet det mest om å gjennomføre for min del. Det var trivelig med mange hyggelige folk og is&kaffe med Even Olsen etter løpet da!

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Opplevelser, Triathlon, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.