Under 10 timer i Challenge Copenhagen

Da var årets eneste ironman unnagjort og det på nye personlig bestetid på 9 timer og 53 minutter. Løpet som arrangeres for andre år i den danske hovedstaden starter med svømming på Amager strand, to runder med sykling fra København, nordover og deretter inn i landet før man kommer tilbake til byen. Løpingen til slutt er en 4 runders marathon runde som er lagt fint inne i sentrum forbi bl. a. Nyhavn og Havfruen.

Før løpet
Kjørte fra Oslo og ned på fredag på de gode veiene langs svenskekysten og kom ned til Park Inn, som ligger nesten ut mot flyplass og derfor er lett ankommelig når man kjører broen over fra Sverige.

På lørdagen var det inn til Rådhusplassen for å hente startnummer og senere på dagen levere sykkelen ute ved svømmingen. Alt gikk veldig greit og stod aldri i en eneste kø!

Løpsdagen
Hotellet serverte frokost fra kl 5 og med bare 10 minutters gåtur ned til starten slapp jeg å tenke på transport i de tidlige morgentimer. Var nede i startområde rundt 6 og varmet litt opp med løping får dobesøk og skifting til våtdrakt. Startet i en pulje kl 7.15 og fant tidlig en bra fyr å henge på som tok oss gjennom svømmingen på 56 minutter. Trasen er lagt til en «langune» på innsiden av strandet og hvor vi svømte under flere gang-broer som gjorde det lett å se hvor man skulle. Var forholdsvis rask på skiften og ut på sykkel før en time hadde gått.

På syklingen hadde jeg litt lite juice i beina på de første milene så jeg fikk ikke en like god start som jeg hadde håpet på, og da beina endelig begynte å bli fine tok vi av inn på en teknisk del som gikk på kryss og tvers på små bondeveier. Mange steder langs løypen hadde lokalbefolkningen flyttet frokostbordet ut i veikanten og heiet mens vi syklet forbi. Den siste delene av første runde gikk på litt større veier, men her fikk vi vindet mot hos og det var flere lengre bakker, ikke ulike «Heartbreak hill» i frankfurt.

Ut på andre rundet bestemte jeg meg for at jeg måtte kjøre litt hardere på det tekniske partiet inne i landet og det gikk greit i starten, men da de ikke serverte cola på syklingen og jeg ikke hadde med noen egene «koffein» gels klarte jeg ikke helt å holde farten oppe, og da jeg kom inn til T2 hadde jeg brukt 5:30 på syklingen.

Beina var selvfølgelig veldig tunge i starten av løpingen, og jeg hadde også litt tendenser til krampe som dessverre forfulgte meg gjennom hele marathonet, så selv om jeg gjerne ville, klarte jeg ikke å komme inn i en god løpsfart. Magen var også litt problematisk etter gel og sportsdrikk, så måtte som regel en tur innom et toalett på hver runde også. Løpetiden ble 3:19 og total tid ble 9:53:16 som var en forbedring på over 20 minutter fra min forrige bestetid på 10:15:ett-eller-annet i Kalmar for 3 år siden.

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Triathlon. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.