Oslo maraton på 2.46

Årets siste løp var Oslo maraton søndag 25. september. Og etter gode resultater tidligere dette året på Nordmarka skogsmaraton hadde jeg store forventninger til dette løpet.

Hadde beregnet litt kort tid, men rakk å få ca 10 minutter oppvarming før startet gikk på festningsplassen. På denne tiden litt ut på høsten er det litt vanskelig å vite hvordan man skal kle seg, men endte med en tights over knærne, kompresjonssokker, t-skjorte og vanter. Solen kom litt sterke utover i løpet, så måtte hive vantene litt ut i løpet.

Fra start gikk det i ganske bra fart ut og ned mot Aker brygge, men lot meg ikke rive med og forsøkte å holde meg på rundt 4 min/km i starten. Da vi løp opp mot Vika, var det plutselig mange triathleter rundt meg. Først kom Arild opp på siden, så Allan og deretter Line. Vi hadde en liten «peff-talk» om strategi og planlagt fart før vi fant vårt eget tempo og fortsatte.

Rundt Skøyen og på vei inn til byen igjen var farten fin, lå på ca 3:50 min/km og beina føltes fine. Eneste var at jeg ikke tok sjansen på de nyinnkjøpte Nike Lunar Race skoene og istede bruke de gamle av samme modell, men som var litt nedløpte så jeg måtte stadig vekk «krølle» tærne inne i skoene for å holde nummenheten under forfoten i sjakk.

Den andre sløyfen av løypa går ned Mossevegen og deretter inn til sentrum igjen, tempoet holdt seg bra, men savnet drikkestasjonen som tidligere var i sørenden av løypa, for nå fikk vi et ganske langt parti uten mulighet for påfyll.

Ut på andre runde etter litt løping rundt i sentrum, passerte jeg på rundt 1.24 lå jeg litt etter skjema, men hadde investert i et toalettbesøk og planen var å løpe litt raskere på siste runden.

I tillegg til mitt eget tidsmål var selvfølgelig litt av poenget å slå alle jeg kjente, så da vi kom inn til Tjuvholmen igjen er det bare en «kjent» foran. På en liten sløyve rundt et lagerbygg der ser jeg at han (Jarle Marvik) bare er 1 minutt foran meg, så det gir ekstra drivkraft ut på siste sløyfe mot sørenden av løypa. Passerer han rett før vi snur inn mot Oslo igjen, men løper nok litt fort opp en slak bakke, for da jeg nærmer meg sentrum begynner jeg å kjenne det ganske bra i beina.

35km, 36km og så bare 5 km igjen. 3:50 farta faller ned ned på noe over 4:00 men så er det heldig vis drikkestasjon og får fylt opp tomme muskler med et beger sportdrikk som blir helt ned i fart. Tror også jeg tok en halv banan som jeg forsøkte å «skveese» inn i munn.

Kommer meg gjennom det siste partiet ut til Grønland, tilbake over Carl Johan og deretter spurten tilbake til festningsplassen og krysser målstreken på 2:46:43 og er veldig fornøyd med en forbedring på 9 minutter av maratontiden.

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.