Velodromsykling i Falun

Helgen 27. til 29. januar dro vi en gjeng fra Oslo for å gå på Velodromkurs i Falun. Inspirerende, morsomt, litt skummelt og litt knapp og fall.

Vi som dro var  Christian Nilsson og Cimon Johansson som initativtakere dro vi 5 stykker fra også deriblant Lars Tore Selbo fra Anton Sport og Lasse Rypdal.

Etter en ganske lang kjøretur på 44 mil og 6 timer kom vi frem rundt 2100 i Falun og rakk en tur i de legendariske skiløypene før kveldsmat ble innkjøpt i hotellets resepsjon. Programmet dagen etterpå startet kl 11, så vi rakk en god frokost før vi dro til veldoromhallen som la ca 10 minutter unna i bil.

Kurset startet med en teori-del, før vi plukket ut passende sykler og startet med å sykle inn på langsidene, sykle sikk-sakk for å trene på å kikke bak for å se at det var klart og deretter opp i svingene. Fordi banesykler er fixie og uten bremser var de litt uvante i starten, men når man skal ligge tett etter hverandre i en bane som det bare tar 15-17 sek og sykle rundt er nok det beste at ingen har mulighet for å gjøre raske nedbremsinger. Det er også ekstremt viktig med god oversikt over sykkelister rundt deg.

På søndagen var det endel flere på banen så det ble delt opp i to grupper som syklet i 10 minutter hver. Vi startet kl 9 og holdt på til 12, før det var på tide å dra hjemover til Oslo igjen. Det ble en stopp i Torsby for å ta en rask skitur og gjøre litt harry-handel.

Velodrombanen i Falun er en av verdens minste (for å få plass inne i hallen) på ca 180 meters lengde, så svingene må være desto mer kurvet og er på sitt bratteste hele 50 grader.

Bilder fra turen ligger her

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Opplevelser, trening. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.