Fantastisk i Hardangervidda Marathon

Årets flotteste løp ble det nye ekstrem-marathonet som arrangeres av de flinke folkene i Xtrem Eidfjord. Med bare 3 uker etter ironman i Kalmar, var ikke beina helt restituert, så tok det litt roligere, og fikk med meg mer av den spektakulære løypen, som starter opp fra Simadalen ved Eidfjord.

Det var også spesielt morsomt å få være med siden jeg har hjulpet dem med nettside og logo, og endelig oppleve stemningen og sjelen i konkurransene deres. Det sosiale rundt konkurransen og hvordan det er mulig å lage et flott arrangement både for de litt raskere (som jeg muligens er en del av) og de som tar det mer som en tur.

På de første 6 km skulle vi opp 1200 høydemeter, og stien (som er den gamle bispeveien til Eidfjord) kroker seg opp lia der ingen skulle tru at nokon kunne gå. Bratt var det, og da kommer jo hendene godt med. Husker spesielt et parti hvor vi skulle over en foss/bekk hvor man skulle passe godt på hvor hvor man tråtte.

Oppe løp vi gjennom et nydelig høyfjellsterreng som sakte tok oss ned mot Vøringsfossen, hvor det vanket boller, snaks og cola. Stien gikk videre langs vøringsfossen over riksveien og opp på andre siden, hvor en real og lang myr virkelig tok frem karakteren i oss. Tilsammen løp vi 25 km på sti før vi kom ut ved Berdølo.

Herifra gikk det nedover, og da mener jeg sikkelig nedover. En grussvei som overgår Trollstigen jeg løp tidligere i sommer både når det gjelder høydemeter og antall sikk-sakk svinger. Nederst var beina ganske mørna, og det tok også innpå av energi-lageret så jeg snappet noen epler som hang ut mot veien. Det er nemlig et ideelt sted for dyrking av slik her.

De siste kilometerene fra øvre Eidfjord ut til Eidfjord var ganske tung, med lagere helt i bunn, men med litt morsom tunnel-løping som kommer man seg gjennom, og da jeg løp over målet i fjære nede i Eidfjord var jeg ganske fornøyd.

Tiden ble 5 timer og 11 minutter, og endre på 9. plass i det som må være noe av det meste ekstreme innen marathon-distanser.

En perfekt avsluttning

Og den perfekte avslutning på alle konkurranser med grilling ved vannet nede ved Bryggerhuset i Eidfjord.

Og natten ble tilbrakt på koselige Viks pensjonat. Supert rom og smak på den hjemmelagde laksmousen på frokostbordet. Anbefales!

Sjekk ut Xtremeidfjord’s løp her og se flere bilder på deres flickr konto.

Kart og treningsdata kan du se på Strava her:

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Opplevelser. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.