Indisk Mulligatawny suppe

Fikk denne oppskriften av en kompis som vistnok skal ha fått den overlevert fra selveste «Soup Nazi» – den eksentriske suppekokken som ble kjent gjennom Seinfelt.

Har laget den noen par ganger, men siden jeg kun har hatt den på engelsk og at det er litt slitsomt å måtte oversette de amerikanske målene hver gang, så har jeg laget en norsk utgave.

Elaine: «Do you need anything?»
Kramer: «Oh, a hot bowl of Mulligatawny would hit the spot.»
Elaine: «Mulligatawny?»
Kramer: «Yeah, it’s an Indian soup. Simmered to perfection by one of the great soup artisans in the modern era.»
Elaine: «Oh. Who, the Soup Nazi?»
Kramer: «He’s not a Nazi. He just happens to be a little eccentric. You know, most geniuses are.»

Ingredienser:

  • 38 dl vann
  • 14 dl kylling buljong
  • 2 poter, skrellet og kuttet i skiver
  • 2 gulrøtter, skrellet og kuttet i skiver
  • 2 stilker selleri, hakket
  • 1/2 aubergine i terninger
  • 1 medium løk, hakket
  • 1 boks mais, most med stavmikser
  • 1 boks hermetiske rød paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl hakkede pistasjnøtter
  • 1 dl hakkede cashewnøtter
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 50 gr smør
  • 3 sp sukker
  • 1 ts curry-krydder
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1 laubærblad
  • 1/2 ts tørket merian
  • 1/2 ts malt muskat

Fremgangsmåte:

Ha alt oppi en stor kjele. Bruker en 10 liters høyang, men har du ikke så stor, så kan man halvere oppskriften. Kok opp, og la stå å småkoke på platen i 3-4 timer. Kan gjerne lages dagen i forveien, da den blir bare bedre av å stå noen dager.


Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.