Oslo Marathon – ny pers på 2.39

Årets siste konkurranse var Oslo maraton, og etter triathlon-sesongen ble mye av treningen rettet mot dette løpet. Primært bestod den av 10×1000 m på banen oppe på Idrettshøgskolen ca en gang i uken som «nøkkeløkt» + noen progresive turer rundt Sognsvann. 4 og 3 uker før konkurransen gjennomførte jeg 2 BT-økter som bestod i 4×5 km på litt raskere enn planlagt maraton-fart, som stort sett gikk veldig bra, men merket etter andre gjennomføring hvor dragene var enda mer stabile enn på første at det holdt med disse 2 gangene, og at det frem mot løpet var lurt å begynne nedtrapping. Siste uka hadde jeg en 10×1000 på bane helgen før, en pyramide på tirsdag med 2x1000m, 2x800m, 2x600m, 2x400m og 2x200m til slutt. Deretter rolig før siste økt dagen før konkurransen med en kort toppingstur med noen smådrag.

Gjennomføringen gikk veldig bra med jevn god fart, som jeg hadde stålkontroll på med 1km autolapping med Garmin-klokka. Hadde fokus på å holde mellom 3.40 og 3.45 på kilometeren.

Løp inn på litt over 2.39 og endte på en 10. plass totalt.

 

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.