Oslo Skogsmaraton

Etter å ha stått over Oslo Skogsmaraton i fjor, var jeg i år med dette løpet igjen (ryktene sa at dette kom til å bli siste gang de skulle arrangere dette i år..). Det var et pri 2 løp som tidsmessig kommer litt i treningen før Kalmar Ironman i august, men forsøkte allikevel å ha en liten form-oppbygging frem mot løpet. Dog så tror jeg jeg kanskje hadde litt for høy treningsbelastning inn mot løpet, og noen peak-økter i helg/uka før som ble litt for harde, for følte jeg ikke traff helt formen til konkurransedagen.

I tet-feltet 2 km ut i løpa. Foto: Kondis.no

I tet-feltet 2 km ut i løpa. Foto: Kondis.no

Da løpet startet ble vi en liten gruppe på 4 stykker, tett fulgt av folk ikke langt bak, og tempoet føltes i starten nesten litt rolig, men det varte ikke så lenge. Vi ble liggende slik frem til den siste baken opp mot stedet man løper over demningen ved Skjærsjøen, men merket at det gikk litt fort opp baken så slapp meg litt lenger bak for å ikke gå for fort ut. Ble løpt forbi av noen flere bak, og lå slik frem til vendepunktet inne ved Hakloa.

Da hadde jeg løpt inn en rygg før meg og ting ble litt lettere. Forbi Kikut, og opp bakkene mot Sørkedalen (disse er alltid like tunge..). Gjennom det korte skogspartiet ved Kobberhaugen, og i grussbakkene ned mot Ullevålseter tok jeg inn en til av de andre som lå i tet-feltet fra starten, så var oppe på en 4. plass som jeg holdt inn til mål.

God fart ut av skogen og (nesten) bare nedoverbakker frem mot mål. Foto: Kondis.no

God fart ut av skogen og (nesten) bare nedoverbakker frem mot mål. Foto: Kondis.no

I partiet etter Ullevålseter begynte det å bli sikkelig tung, og fra sist gang jeg løp så hadde jeg vist glemt at det også er noen oppoverbakker her også. Men det er jo bare å bite tenna sammen og holde beina i gang.

Typisk så fikk jeg et problem med min Garmin 910 som plutselig mistet kontakt med satelittene, og måtte gjøre en restart, så Stravaøkten ble litt mangelfull. Hadde derfor ikke så god oversikt over hvilke tid jeg lå ann til på vei inn mot mål, men da jeg kom forbi Sognsvann, Idrettshøyskolen og så kona som heia ved målet og mål med tids-skilte så ble jeg egentlig ganske fornøyd, da jeg overhode ikke hadde regnet så den gamle persen så så mye.

Tiden ble 2:48:44 som var ny pers og ca 10 min raskere enn tiden jeg hadde i 2012 på 2:58

Om Gerhard Sletten

Gerhard liker fisk.
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.